vrijdag 4 mei 2018

Geen Lawaaiprotest


“Onze boodschap maakt de meeste impact door nu ons lawaaiprotest af te blazen, ons doel is bereikt”Aldus Rogier Meijerink, woordvoerder van #Geen4MeiVoorMij. De dodenherdenking zoals die was heeft zich definitief gediskwalificeerd. Onder luid gejuich, ook van media, politiek en bestuurders en nu zelfs met rechtelijke zegen, organiseren de weerkorpsen zich. Rogier Meijerink: “De beerput is open gebroken, het onderwerp staat op de kaart. Kijk maar wat je er mee doet.”

Onbeschaamd handhaaft het Nationaal comité 4 en 5 mei de koloniale apartheid hiërarchie door ‘alleen de Nederlanders met een Nederlands paspoort te herdenken’ (Gerdi Verbeet, Telegraaf 2 mei 2018) en worden 4 miljoen Nederlandse oorlogsslachtoffers uit onze geschiedenis geweerd.De racistische haat, het dreigende geweld en de institutionele betrokkenheid hebben we voor het nageslacht vastgelegd. Op dat Nederland straks niet kan zeggen "wir haben es nicht gewusst". De bal ligt nu bij Nederland om te zorgen dat de dodenherdenking een geschied getrouwe herdenking wordt.

Nationaal comité 4 en 5 mei zegt met mensen/organisaties in gesprek te gaan maar tot op heden hebben ze gesprekken over deze kwestie nooit serieus genomen. Ze hanteren zelfs nog de apartheidswetten die Nederland in Nederlands Indië hanteerde. Gerdi Verbeet heeft dit in haar interview aan de Telegraaf onderschreven en heeft zich hierdoor als voorzitter van het Nationaal comité 4 en 5 mei gediskwalificeerd. Organisatie en media hebben ook bewust de koloniale verdeel en heers strategie toegepast door verschillende groepen slachtoffers van Nederlands kolonialisme tegen elkaar uit te spelen. Daarom #Geen4MeiVoorMij.

Voetnoot van #Geen4MeiVoorMij
Wij danken Rogier voor zijn rol als woordvoerder, als witte man heeft zijn wit privilege ingezet om onze boodschap te injecteren bij witte instituties en witte Nederlanders. Hij heeft voor het overbrengen van onze boodschap zijn hoofd op het hakblok gelegd. Onze groep vertegenwoordigt oorspronkelijke bewoners van Nederlands Indië, Indonesiërs, mensen uit de Indische gemeenschap, andere groepen die geleden hebben onder de invasies en bezetting van Nederland en witte Nederlanders. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten