woensdag 2 mei 2018

Vrijheid, wat heb je er aan wanneer je niet eens weet wat het is?

Nederland zou zogenaamd een vrij land zijn waar de mensenrechten een groot goed zijn. Iedere antiracisme activist in Nederland weet dat dit slechts een illusie is die ophoudt wanneer je gebruik maakt van die vrijheid om aan te tonen hoe Nederland het eigenlijk helemaal niet zo nauw neemt met mensenrechten. Onze manifestatie, of alleen al de aankondiging ervan, toont dit ook weer mooi aan. De reacties van mensen die zeggen geweld te gaan gebruiken zijn niet eens te tellen op onze pagina. Een groot deel van de mensen die hier reageren heeft bijvoorbeeld geen enkel probleem met standrecht. Niet alleen krijgen de reacties waarin men zegt dat ze ons moeten afschieten veel likes of aanmoediging, ze worden ook amper tegengesproken of veroordeeld door andere mensen die reageren. Zaken die de nazi's uitvoerden tijdens hun schrikbewind worden hier gepropageerd om mensen die gebruik maken van hun vrijheid en mensenrechten het zwijgen op te leggen, worden gebruikt om te intimideren. Maar dezelfde mensen die intimideren gaan wel hypocriet op de Dam staan tijdens dodenherdenking, degenen die stil blijven over die intimidatie staan dan naast hun gehuld in dezelfde hypocrisie.

Wanneer je als antiracist zegt dat je van je vrijheden gebruik wilt maken dan worden er gelijk allemaal restricties opgelegd aan je vrijheden.

Wil je tegen Zwarte Piet demonstreren dan krijg je steevast te horen dat je wel mag demonstreren maar niet bij kinderen. Doe je dat alsnog dan gaan ze je van hogerhand als gewelddadig of zelf terrorist labelen om je zo vogelvrij te maken.

Wil je tegen koloniale verheerlijking protesteren dan krijg je steevast te horen dat je wel mag protesteren maar dat je dan wel eerst je termen moet witwassen zodat het allemaal prettig blijft om aan te horen voor de dadergroep van kolonialisme. Doe je dat niet dan gaan politici en media je woorden verdraaien zodat ze je als gewelddadig of zelfs als terrorist kunnen labelen om je zo vogelvrij te maken.

Wanneer je tegen een racistische herdenking die ook oorlogsmisdadigers herdenkt wilt demonstreren dan hoor je steevast dat je best mag demonstreren maar dat dan wel op een ander moment of andere locatie moet doen. Doe je dit niet dan doen burgemeesters er alles aan om dit illegaal te maken om je zo vogelvrij te maken.

Als niet wit persoon mag je geen ongemakkelijke situaties creĆ«eren want dan krijg je de koloniale woede over je heen, waar je als racist snelwegen mag blokkeren zelfs als dat tot veel gevaarlijke situaties leidt. Zo'n blokkade kan zelfs op goedkeuring rekenen van de racisten die ons land regeren.  Fascistische organisaties als Pegida worden door de media redelijk ongemoeid gelaten wanneer hun leider veroordeeld wordt voor illegale wapenhandel en tonnen diefstal van gemeenschapsgeld. Antiracisme activisten hoeven maar een scheet te laten en zijn volgens diezelfde media terrorist en gevaar voor de openbare orde, want ze durven zich uit te spreken.

Rutte schreef zelfs een open brief waarin hij voor apartheid pleitte door mensen die onderdrukking ondergaan en zich daartegen uitspreken op te roepen om vooral dit laatste niet te doen, om "normaal" te doen. Wie dat wel doet is on-Nederlands en moet vertrekken, aldus Rutte. Niet het onderdrukken wordt aangepakt maar degenen die dit willen stoppen moeten aangepakt worden in dit land. Dit leidde in activisme kringen al tot arrestaties gijzelingen van dagenlang tot wekenlang, politie intimidatie, politieke hetzes, media hetzes en lynchmobs. Oh wee, wanneer je als niet witte Nederlander niet strak gehoorzaamt aan de kolonisator.

Ondertussen is de politiek in stilte aan het werk om activisme aan banden te leggen en ze veranderen wetgeving om anti "terrorisme" wetten te kunnen gebruiken tegen vreedzame activisten. Doordat deze vogelvrij verklaard zijn kijkt het volk niet eens meer kritisch naar wat hun regering hier doet. Door deze campagne van staat en media heeft het volk niet eens in de gaten dat ze worden opgestookt met haat zodat politiek langzaam internationale mensenrechten kan beperken in dit land. De internationale wereld heeft Nederland al meermaals op de vingers getikt over de schendingen van mensenrechten op niet witte mensen en activisten. Dat maakt Nederland echter niets uit want een kolonisator doet toch wat die wilt.

In dit land heerst geen vrijheid, of respect voor mensenrechten voor degene die kritisch zijn en aan het zorgvuldig geboetseerde imago van vrij land durft te komen. Niet witte mensen mogen ongestraft etnisch geprofileerd worden of geschoffeerd met racisme jegen hun. Niet witte mensen ondergaan politiegeweld wanneer ze wagen te demonstreren zelfs als ze daar alle toestemming voor hebben, terwijl je geen toestemming hoeft te vragen voor een demonstratie. Niet witte mensen mag je dagenlang tot wekenlang vasthouden terwijl er niets heeft plaatsgevonden wat dit legitimeert. En het volk lacht hierom want het is dan geen standrecht maar illegaal gijzelen en politiegeweld is evengoed een lesje voor die brutale niet witte mensen die hun uit hun comfortzone trekken en ze wijst op de misdaden die gepleegd worden voor de "vrijheden" en welvaart van Nederland.

Dit land komt niet eens in het reine met hun gruweldaden, hoe kunnen ze dan in vredesnaam doden herdenken van soortgelijke gruweldaden? Hoe kunnen ze dan vrijheid claimen als een greenwash label voor staten? Trouwens, Nederland is niet vrij. Kijk vijf minuten op straat naar hoe politie niet witte mensen behandelt, kijk naar hoe wijken gesegregeerd zijn of kijk naar wie er op de straatnaambordjes staan. Kijk naar hoe ze kinderen blootstellen aan racisme, kijk naar hoe ze hier reageren wanneer iemand terecht aangeeft dat dit allemaal barbaars en zeer agressief is naar niet witte mensen. Kijk alleen al goed op deze pagina naar hoe Nederlanders hun vrijheid misbruiken om die van niet witte landgenoten te beperken. Kijk naar degene die op deze en andere statussen reageren met "je hoeft niet te blijven". Nederland is niet vrij voor niet witte mensen.

Nederland is niet het land van vrijheid, Nederland is het land van apartheid.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten